latinica  ћирилица
24/05/2022 |  12:56 ⇒ 12:57 | Аутор: РТРС

Поклони Рукометног савеза Србије колегама у Српској (ФОТО)

Прије финалне утакмице али и Скупштине, било је свечано у Рукометном савезу Српске. У посјету је стигла предсјендица Рукометног савеза Србије, Милена Делић.
Милена Делић у посјети колегама из Српске - Фото: РТРС
Милена Делић у посјети колегама из СрпскеФото: РТРС

У госте се не иде празних руку, а тај обичај испоштовала и предсједница Рукометног савеза Србије, Милена Делић.

Прва дама српског рукомета и прослављена репрезентативка, са сарадницима, у склопу сарадње два Савеза, на поклон рукометном савезу Републике Српске донијела је лопте и голове за мини рукомет.

Управо је акценат на млађе категорије била и једна од тема разговора два предсједника.

Милена Делић у посјети колегама из Српске (ФОТО: РТРС)

Делићева је истакла да се у Рукометном савезу Србије помно прате млади рукометаши и рукометашице у Српској, како би они који имају, како је рекла, вољу и жељу да заиграју за српску репрезентацију, ту могућност и остварили.

Она је посебно апосторфирала Рукометни клуб Борац, као синоним рукомета на просторима бивше Југославије, са жељом да црвено-плави у наредном периоду буду још квалитетнији.

Предсједник рукометног савеза Републике Српске, Маринко Умичевић, задовољан је посјетом из Беогрда, очекујући да ће сарадња у нерадном периоду бити још успјешнија.

У оба Савеза с поносом истичу одржавање Свесрпског купа, који од прошле године има своје издање и у женској конкуренцији.

И за ову се планира исти формат одржавања овог такмичења.