latinica  ћирилица
24/05/2022 |  15:32 ⇒ 15:50 | Аутор: СРНА

Видовић-Бјелица: Наставак реализације пројеката уз помоћ Владе Српске

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је да су на подручју општине Соколац у претходним годинама урађени бројни пројекти и да се наставља даље, јер општина има веома амбициозне пројекте за наредни период, што ће се рјешавати уз помоћ Владе Републике Српске.
Зора Видовић и Милован Бјелица - Фото: РТРС
Зора Видовић и Милован БјелицаФото: РТРС

Видовићева је истакла да је сарадња начелника општине Соколац Милована Бјелице са вишим нивоима власти донијела доста доброг грађанима, а с циљем бољег живота и опстанка становништва у овој локалној заједници.

Она је након разговора са Бјелицом рекла новинарима да је Влада апсолутно расположена да са све једном општином има одличну сарадњу и да, прије свега, покуша да помогне тамо гдје ће зауставити људе да не одлазе.

Видовићева је изразила задовољство што се у општини Соколац ради домаћински и да је усвојен буџет, што је битно за сваког грађанина, те додала да се нада да ће сарадња са вишим нивоима власти и у наредном периоду бити добра.

Након разговора о пројектима чију реализацију је помогла Влада Српске, те о пројектима које ће подржати и у наредном периоду, Бјелица је захвалио за допринос који је Видовићева до сада дала за развој ове локалне заједнице.

- Без сарадње са већим нивоима власти и Владом Српске, сигурно мало која локална заједница може издржати, може таворити, али да нешто ради више нема приче о томе - рекао је Бјелица.

Он је нагласио да је у своја три мандата гајио добре односе са свим нивоима власти и да ће тако и наставити.

Бјелица је рекао да се види да је на подручју општине Соколац много урађено и додао да је захваљујући Видовићевој у овој локалној заједници доста тога ријешено, посебно у области инфраструктуре, изражавајући увјерење да ће она помоћи и код будућих пројеката за општину Соколац који су у интересу грађана.

Он је рекао новинарима да је Видовићева упознао да је урађена Стратегија развоја општине Соколац коју су одборници локалне Скупштине једногласно усвојили, као и Стратегију развоја туризма, те Стратегија финансијског управљања и контроле.

Бјелица је навео да општина Соколац не би могла финансирати више пројеката без помоћи Владе Републике Српске, посебно пројекат "Енергетске ефикасности" у оквиру којег је утопљена зграда општине, вртића и Основне школе на којој је замијењен и кров.

Он је додао де се локална управа припрема и за реализацију пројекта "Енергетске ефикасности" на објектима Дома здравља "Доктор Љубомир Ћеранић".