latinica  ћирилица
24/05/2022 |  18:11 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

Подменутни пожари на имовини полицијских службеника; Полиција претражује терен (ВИДЕО)

У Градишци опсадно стање! Полиција трага за пироманима који су ноћас запалили викендицу начелника Полицијске управе Градишка, Бојана Шкорића и објекат пензионисаног полицајца, у којем се налазила продавница. Криминалистичко технички центар МУП-а утврдио је да је пожар подметнут.
Запаљена викендица начелника ПУ Градишка и објекат полицајца у пензији (фото: Ватрогасци Градишка) -
Запаљена викендица начелника ПУ Градишка и објекат полицајца у пензији (фото: Ватрогасци Градишка)

Планирани напад на начелника Полицијске управе Градишка Бојана Шкорића и пензионисаног полицијског службеника је напад криминалних група на МУП у цјелини, и то оних које су полицијски службеници истраживали због организованог криминала - промета наркотицима и оружјем и других тешких кривичних дјела, саопштили су из МУП-а Српске.

- У истрагу на проналаску извршиоца ових кривичних дјела укључени су припадници Специјалне анитетерористичке јединице и Жандармерије МУП-а са својим техничким ресурсима који ће са осталим полицијским службеницима надлежних управа наставити борбе МУП-а против организованих криминалних група на подручју Републике Српске - наводи се у саопштењу.

Пожар на објекту у власништву начелника Полицијске управе Градишка у Церовљанима, који је пријављен пола сата прије поноћи, ватрогасци су угасили, а полицијски службеници до јутра су обезбјеђивали ово мјесто.

- Тужилац се изјаснио да постоје елементи кривичног дјела "Паљевине" и наложио да се настави рад на његовом расвјетљавању и документовању, те подношењу извјештаја надлежном тужилаштву - стоји у саопштењу.

Криминалистичко технички центар МУП-а утврдио је да је пожар на викендици начелника Полицијске управе Градишка Бојана Шкорића подметнут. Исто је, увиђајем утврдио и дежурни тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва.

- Вјештак за противпожарну заштиту Криминалистичко-техничког центра установио је да је пожар подметнут дјеловањем отвореног пламена или ужареног предмета на гориву материју - утврђено је увиђајем.

Три и по сата, након првог пожара, пријављен је и други, на објекту на обали ријеке Саве, у трговачкој радњи пензионисаног полицијског службеника Полицијске управе Градишка.

Оба објекта су уништена. Полиција од раног јутра патролира читавим подручјем Градишке у потрази за починиоцима. Ово је већ други напад на полицијске службенике у посљедња два мјесеца.

У марту је убијен начелник приједорске крим полиције Раденко Башић.

Због сумње да је наручио његово убиство, иза решетака је Далибор Раилић, кога Суд БиХ сумњичи за међународну трговину дрогом.