latinica  ћирилица
24/05/2022 |  18:22 ⇒ 18:24 | Аутор: РТРС

Ћорић: Ски-центар Игришта биће окосница развоја

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је данас да ће Ски-центар Игришта, због огромног потенцијала, бити окосница развоја за општину Власеница, регију и цијелу Републику Српску.
Недељко Ћорић, састанак (Фото: Влада Српске) -
Недељко Ћорић, састанак (Фото: Влада Српске)

У саопштењу Министарства се наводи да је Ћорић, на данашњем радном састанку са руководством Олимпијског центра  Јахорина и представницима републичких институција о изградњи овог ски-центра, изразио увјерење и да ће захваљујући тој инвестицији бити отворена и радна мјеста и омогућен раст пословне конкурентности, раст броја посјетилаца, напредовање и остваривање бољих резултата.

Састанку су присуствовали директор ОЦ Јахорина Дејан Љевнаић, предсједник Надзорног одобра ОЦ Јахорина Недељко Елек, помоћник директора Републичке управе за геодетске и имовинскоправне послове Александар Деурић, правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица, представници Путева Републике Српске, начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, представници Шума Републике Српске и представници предузећа "Електро-Бијељина".

У саопштењу се напомиње да су саговорници навели да за реализацију овог значајног пројекта постоји чврсто опредјељење и успјешна координација свих релевантних институција како би се процес изградње и динамика довели на оптималан ниво.

Према планираном рјешењу, истиче се у саопштењу, Ски-центар Игришта би требао да има три главне осњежене стазе, а између осталог предвиђена је изградња и шестосједне жичаре, покретне траке, водоакумулације, језера, хангара, амбуланте, те локала.

- Вриједност уговорених радова за први дио пројекта коштаће 13 милиона КМ и односи се на изградњу нових стаза, осњежавање двије главне стазе са изградњом језера, изградњу дјечијег полигона са покретном траком, тјубинг стазом и љетним садржајима - саопштено је из Министарства.

У саопштењу се наводи да се планирана кредитна средства од 36,9 милиона КМ односе на изградњу шестосједне жичаре, мљевење камена на новим стазама и хидросјетву, изградњу система водоснабдијевања акумулације и управне зграде, јавних тоалета, те продајних мјеста на излазној станици Ски-центра.

Средства се односе, додаје се у саопштењу, и на изградњу ски-бифеа на полазној и излазној станици, набавку "табача", изградњу хангара за "табаче", изградњу амбуланте за горску службу спасавања, те набавку остале опреме и сигнализације за безбједност на скијалишту.