latinica  ћирилица
24/05/2022 |  19:20 ⇒ 19:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Калабухов-Куваља: Поштен третман за руске спортисте

Амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов подржао је став предсједника Балканске бициклистичке уније и директора Бициклистичког савеза Републике Српске Владимира Куваље да руски спортисти заслужују поштен третман, те нагласио да ни у ком случају не би смијели да трпе сакнције или забране у вези са наступима на међународним догађајима.
Бициклистичка трка Бања Лука - Београд - Фото: РТРС
Бициклистичка трка Бања Лука - БеоградФото: РТРС

Како се наводи у саопштењу, њих двојица данас су се састали и закључили да су притисци Свјетске бициклистичке федерације са којим се Куваља константно сусреће зато што је затражио једнак третман за све спортисте, те пустио химну Русије на Светском првенству у аматерском бициклизму 2021, неосновани и да је јасно да су политичке природе.

Куваља је додао да сарадња и пријатељство према великим нацијама, а нарочито према Русији, које негује српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, треба да буде задатак свих у Српској.

Разговарали су и о сарадњи измеду Руске Федерације и Републике Српске у области спорта, те успостављању чвршћих веза измеду Бициклистичког савеза Српске и Бициклистичког савеза Русије.