latinica  ћирилица
24/05/2022 |  19:37 | Аутор: СРНА

Вулин: Пут у ЕУ не води преко заборава мртве српске дјеце

Србија не треба да иде у ЕУ ако ће њен пут у Унију водити преко заборава мртве српске дјеце, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин поводом пријетњи хрватског предсједника Зорана Милановића.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Послије Милановићевих упозорења да Србија треба да размисли да ли ће ући у ЕУ ако суди убицама српске дјеце, Србија заиста треба да добро размисли да ли треба да се труди да уђе у ЕУ по цијени лијечења хрватских комплекса и извињавања за усташке злочине - навео је Вулин.

Он је указао да се од Србије тражи да, због чланства у ЕУ, прећути усташке злочине и мирно сачека да се понове, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

- Приликом стварања прве Југославије, од Срба се тражило да забораве злочине хрватских сатнија у Мачви и одмазди над Србима на простору данашње Хрватске, у другој Југославији се од Срба тражило да забораве Јасеновац, а сада им као један од услова за чланство у ЕУ траже да забораве протеривања и убијања Срба у "Олуји" и грађанском рату у Хрватској - рекао је Вулин.

Напомињући да је познато како су Срби прошли у двије Југославије, Вулин је упитао зашто постоји мишљење да ће под истим условима у ЕУ бити другачије?

- Ако наш пут у ЕУ води преко заборава наше мртве дјеце, онда тамо не треба да идемо - истакао је Вулин.

Хрватски предсједник Зоран Милановић упутио је пријетњу Србији, истакавши да ће Србију "коштати оптужница коју је подигла против четири висока официра Хрватске војске због ратних злочина у `Олуји`".