latinica  ћирилица
24/05/2022 |  19:53 | Аутор: РТРС

Рукометашицама Борца Куп Српске

Рукометашице Борца освојиле су Куп Републике Српске. Бањалучанке су у финалу савладале Кнежопољку из Козарске Дубице 25:17.
Рукометашице Борца - Фото: РТРС
Рукометашице БорцаФото: РТРС

Трећи пут узастопно а седми пут у историји клуба, рукометашице Борца побједнице су Купа Републике Српске.

Црвено-плаве су у финалу завршног турнира у Бањалуци, савладале Кнежопољку са 25:17. Борац је раније, током дана, у полуфиналу савладао Леотар 39:21, и тако са двије убједљивије побједе, ово сезону ипак завршио са трофејом у рукама. У финалу против Дубичанки, Борац је водио током цијелог сусрета, на полувремену је било 14:10. Других 30 минута почело је серијом Борца 4:0, за плус осам (18:10) двадесетак минута прије краја, па је већ тад постало јасно да ће Борац поново освојти Куп.

Највише голова, шест, у домаћем саставу постигла је Божана Ћутковић, док је прво име у гостујућем саставу била Јована Даниловић са пет.

Исидора Кршић и Драгана Вукосављевић из Борца, проглашене су за најбољег играча, односно голмана турнира. Лара Станић из Кнежопољке, са 15 голова, најбољи је стријелац турнира.

За тријумф у Куп Републике Српске, Борчевим рукометашицама припала је и новчана награда од три хиљада марака, а финалисти Кнежопољки – двије хиљаде марака.