latinica  ћирилица
24/05/2022 |  21:45 ⇒ 25/05/2022 | 10:39 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Не мислимо да уводимо ванредно стање

Коментаришући одлуку мађарске владе да због украјинске и економске кризе уведе ванредно стање, предсједник Србије Александар Вучић је рекао да не мисли да у Србији треба примијенити исту мјеру.
Александар Вучић (Фото: Танјуг/ Јадранка Илић) -
Александар Вучић (Фото: Танјуг/ Јадранка Илић)

- Србија има одговор, али људи нису навикнути да чују другачију позицију. Ми имамо чисту позицију, али да ли ће то да учини нашу ситуацију лакшом - сигурно да неће, рекао је Вучић.

Он је нагласио да сваки одговоран човјек увијек брине и да је брига је нешто што је повезано са одговорношћу.
 
- Ако не бринете можда лакше живите али не постижете резултате. Ми ћемо имати безброј проблема. Видјели сте да је Мађарска увела ванредно стање - због безбједности, снабдијевања, енегрената. Ја не мислим да ми треба да уводимо ванредно стање - нагласио је Вучић из Давоса, гдје присуствује годишњем састанку Светског економског форума.
 
Вучић је рекао да Србија има чисту позицију што се тиче међународног јавног права и моралних принципа.

- Најлакше је свима да кажу повећајте цијене. Некада морате - али дајте да то буде најмање могуће. Морамо да сачувамо државу. Ако неко мисли да је кризно вријеме оно када треба да заради највише - кажем им немојте то да мислите. Нико не може да уцјењује државу и да се игра са државом. Проћи ћете горе него што сте мислили. Држава вам неће дозволити да урушите земљу у тешко вријеме зато што мислите да је вријеме да будете пребогати. Зауставите се мало и гледајте да заједно са државом и грађанима зарађујете много, али не тако да остали изгубе. То је моја молба за њих - рекао је Вучић.

Подсјећамо, мађарски премијер Виктор Орбан саопштио је да ће у земљи од поноћи бити уведено ванредно стање због конфликта у Украјини.

Према његовим ријечима, сукоб у Украјини угрожава енергетску и финансијску безбједност земље.