latinica  ћирилица
25/05/2022 |  07:46 ⇒ 07:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Ајрон Мејден наступио у пуној београдској Арени (ФОТО)

Легендарни хеви метал састав Ајрон Мејден одржао је синоћ концерт у испуњеној Штарк арени у оквиру свјетске турнеје "Legacy Of The Beast 2022".
Концерт Ајрона Мејдена у београдској Арени (Фото: Танјуг/ Зоран Станић) -
Концерт Ајрона Мејдена у београдској Арени (Фото: Танјуг/ Зоран Станић)

Бенд предвођен пјевачем Брусом Дикинсоном вратио се послије осам година у Београд, почевши наступ пјесмама са 17. албума "Senjutsu" (2021) - насловном, "Stratego" и "The Writing On The Wall", чији су рефрен посетиоци хорски пјевали.

Током скоро двочасновног наступа, окончаног са два биса, британска шесторка је на одушевљење преко 15.000 посјетилаца у Арени извела и неке од својих најпознатијих пјесама попут "Run To the Hills", "Fear Of The Dark" и "The Trooper".

Дикинсон се показао у изврсној гласовној форми, стално у покрету, додатно одушевивши умјешношћу правог бацача пламена током извођења "Flight of the Icarus".

Концерт Ајрона Мејдена у београдској Арени (Фото: Танјуг/ Зоран Станић)

Заштитни знак бенда појавио се на позорници најпре као трометрашка фигура "Самураја Едија", а потом и као "Трупер Еди" одевен у деветнаестовјековну британску униформу, док се мачевао са спретним Дикинсоном.

Мејден су моћно грјмели и протутњали Ареном, показавши се као бенд у одличној извођачкој форми који и послије више од четири деценије озбиљно доживљава и ради сваки концерт.

Шлаг на торти је била укусно извођена концертна пиротехника као и традиционални "лет" двораном велике макете ловачког авиона Спитфајер у завршној пјесми "Aces High", након чега је бенд испраћен вишеминутним овацијама.

Предгрупа је био бенд Лорд оф д лост.