latinica  ћирилица
25/05/2022 |  07:51 ⇒ 08:48 | Аутор: РТРС

Срби за Србе до сада помогли више од 2.900 породица (ВИДЕО)

Хуманитарна организација Срби за Србе прикупила је од новембра 2005. до марта 2022. године осам милиона евра донација, којима је у претходних 16 година обезбијеђена вриједна помоћ за преко 2.900 социјално угрожених породица, које заједно имају више од 14.500 дјеце широм Балкана.
Срби за Србе - Фото: илустрација
Срби за СрбеФото: илустрација

Тим поводом, у Културном центру у Источном Новом Сарајеву организовано је вече захвалности свим донаторима.

Срби за Србе корачају ка постављеном циљу - да свако српско дијете има нормалне услове за живот. Донатори из Републике Српске, Србије, региона и свијета неуморно, из мјесеца у мјесец, допремају вриједну хуманитарну, материјалну и економску помоћ за социјално угрожене породице. Захваљујући оваквој подршци, велики број данас живи у својим топлим домовима, а тренутно су у току три велика пројекта помоћи за три породице из Херцеговине.

Један од најпознатијих пројеката ове хуманитарне организације је "Тројка из блока" кроз који се, путем спортских активности, прикупљају средства и окупљају донатори за помоћ социјално угроженим породицама са више дјеце.

Међу донаторима ове организације налази се више од 500 привредника и јавних институција из Републике Српске.

У претходној години Срби за Србе прикупили су близу два милиона евра помоћи која је распоређена за 243 породице, а у плану је и ширење мреже донатора у Аустралији.