latinica  ћирилица
25/05/2022 |  10:02 ⇒ 14:20 | Аутор: РТРС

НБА: Далас смањио резултат побједом над Голден стејтом (ВИДЕО)

Кошаркаши Даласа остварили су побједу против Голден стејта од 119:109, у четвртој утакмици финала Западне конференције НБА лиге и смањили на 3:1 у серији. Емотивну конференцију имао је тренер Голден стејта поводом масакра над ученицима у Тексасу.
Кошарка - Фото: РТРС
КошаркаФото: РТРС

Нова трагедија, масакр над ученицима у школи у Тексасу засјенио је све спортске догађаје у Америци, а нарочито четврту утакмицу финала запада НБА лиге између Даласа и Голден стејта управо у Тексасу.

Заиста је било тешко играти и једнима и другима, а у таквој ситуацији као побједник је изашао домаћин.

Играч утакмице био је Лука Дончић са 30 поена, 14 скокова и девет асистенција.

Словенац се поред Николе Јокића и званично нашао у идеалном тиму лиге.

 

Послије меча сузе и ријечи Стива Кера, тренера Голден стејта о којима ће се дуго говорити.

- Док смо се ми загријавали за меч 500 километара одавде 18 дјеце и учитељ убијени су у школи. Недавно су убијени старији људи црне расе у супермаркету, мало прије тога азијати који су кренули у своју богомољу. Када ћемо нешто преузети? Ја сам уморан. Уморан сам јер стално морам да изјављујем саучешћа тим људима који су изгубили највољеније - истакао је Кер.

- Имате 50 сенатора који одбијају да донесу закон о оружју који жели 90 одсто Американаца, није важно јесу ли демократе или републиканци. Ми смо таоци 50 сенатора, који не желе да гласају у Вашингтону, само да би задржали своју моћ. Мени је доста да сваки викенд утакмице почињу минутом ћутања - додао је он.

Финалана серија се сада сели у Калифорнију.

Наредна утакмица биће одиграна у ноћи између четвртка и петка, а побједа Голден стејт води у велико финале.