latinica  ћирилица
25/05/2022 |  10:06 | Аутор: РТРС

И даље топло, повремено са кишом и пљусковима

Топло вријеме биће и наредна три дана у Републици Српској, повремено са кишом и пљусковима, а у суботу су могуће и непогоде, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода.
Временска прогноза - Фото: РТРС
Временска прогнозаФото: РТРС

Сутра ће у првом дијелу дана на сјеверу бити облачније уз мало нижу и пријатнију температуру, у осталим предјелима сунчано и врло топло.

Током поподнева очекује се јачи развој облака, уз повремене пљускове са грмљавином који се премјештају од запада ка југоистоку.

Минимална температура ваздуха од 15 до 21, у вишим предјелима од 10, а максимална од 26 на сјеверозападу до 34 степена Целзијуса на југоистоку.

И у петак, 27. маја, биће врло топло, у првом дијелу дана сунчано, а поподне са развојем облака уз краткотрајне пљускове са грмљавином на западу и југоистоку.

Током ноћи на суботу на сјеверу се очекује постепено наоблачење које до јутра доноси слабу кишу.

Минимална температура ваздуха од 16 до 21, у вишим предјелима од 11, а максимална од 28 до 34 степена Целзијуса.

У суботу, 28. маја на сјеверу ће захладити и биће облачно са кишом и пљусковима са грмљавином.

На југу и истоку у првом дијелу дана биће и даље врло топло и сунчаније вријеме, а до краја дана и у тим крајевима се очекују киша и пљускови са грмљавином. Могуће су и локалне непогоде уз јаче пљускове и појаву града понегдје.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 20, у вишим предјелима од 10, а максимална од 19 на сјеверозападу до 32 степена Целзијуса на југоистоку.