latinica  ћирилица
25/05/2022 |  12:57 ⇒ 22:47 | Аутор: СРНА

Тегелтија разговарао са Пичом: Санкције непотребне; Мир и стабилност нису угрожени

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија истакао је да је једино унутрашњи дијалог у доброј вјери и међусобном разумијевању, уз поштовање Дејтонског споразума, кључ дугорочног успјеха БиХ и једини начин да се обезбиједи стабилност и напредак земље.
Зоран Тегелтија и Стјуарт Пич - Фото: РТРС
Зоран Тегелтија и Стјуарт ПичФото: РТРС

Тегелтија је на данашњем састанку са специјалним изаслаником Велике Британије за западни Балкан Стјуартом Пичом нагласио да је увођење било каквих санкција према било коме у БиХ непотребно, посебно не легитимно изабраним представницима власти.

Он је истакао да мир и стабилност у БиХ апсолутно нису угрожени и да се ни на који начин не може правити паралела између Украјине и БиХ, те да је било какво стављање у контекст ситуације у Украјини и БиХ неприхватљиво и недопустиво.

Говорећи о сарадњи БиХ и Уједињеног Краљевства, предсједавајући Тегелтија је оцијенио да су политички односи двије земље добри и пријатељски, те да је отворен простор за јачање економске сарадње, након што је Уједињено Краљевство изашло из Европске уније, саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија је истакао оприједљеност Савјета министара европском путу БиХ, те захвалио Влади Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске на континуираној помоћи и подршци БиХ.