latinica  ћирилица
25/05/2022 |  13:08 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Вишковић разговарао са делегацијом ЕБРД-а

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са делегацијом Европске банке за обнову и развој, предвођеном Сузан Горансон, директором Одсјека за инфраструктуру ЕБРД-а.
Вишковић са делегацијом ЕБРД-а - Фото: РТРС
Вишковић са делегацијом ЕБРД-аФото: РТРС

Током састанка, размотрене су тренутне активности на припреми два велика инфраструктурна пројекта - модернизацији жељеничке пруге на дионици Шамац - Добој - Рјечица, укупне дужине 98 километара (62 километра жељезничке пруге на једноколосечној дионици Шамац - Добој и око 36 километара на двоколосијеку дионица Добој - Маглај), те планиране реконструкције путног правца Фоча – Шћепан Поље, до границе са Црном Гором.

- Такође, разговарало се о могућностима за сарадњу са ЕБРД-ом у пројектима заштите животне средине, са нагласком на пројекте везане за управљање отпадом - саопштено је из Владе Српске.

Вишковић је истакао је да би модернизација жељезничког коридора 5Ц, у дијелу који пролази кроз Републику Српску и путног правца Фоча – Шћепан Поље била од великог значаја за инфраструктурно повезивање, с обзиром на то да је ријеч о јако важним коридорима.

Данашњем састанку присуствовали су и в.д. директори Жељезница Републикe Српске и Путева Републике Српске Жељко Радић и Давор Кострешевић.