latinica  ћирилица
25/05/2022 |  13:47 ⇒ 14:10 | Аутор: СРНА

Гњатић: Посебно исказати накнаду за топли оброк и регрес

Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске остаје при својим захтјевима да се посебно исказује накнада за топли оброк и регрес и да буду изједначени коефицијенти са осталим корисницима буџета, рекао је предсједник Синдиката Драган Гњатић.
Драган Гњатић - Фото: РТРС
Драган ГњатићФото: РТРС

Гњатић је рекао да има увјеравања из Владе Републике Српске да ће се о томе разговарати, као и да је увјерен да би се ово питање могло ријешити у оквиру буџета почетком наредне године.

Он је изјавио новинарима у Зворнику да Синдикат неће одустати од својих захтјева и додао да радници образовања, науке и културе већ у овом мјесецу раде за увећане плате од 10 одсто.

Гњатић је, као потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске, нагласио да се Синдикат залаже за бољи стандард свих радника без обзира раде ли у реалном сектору или имају примања из буџета.

Напоменуо је да се неки послодавци у реалном сектору не придржавају законских прописа код исплате плата, па Синдикат покреће кампање и код Пореске управе и инспекцијских служби да би дошли у ситуацију да послодавци у реалном сектору имају лојалну конкуренцију, а не да неки раде искључиво у сивој зони, гдје се долази до одређених манипулација.

Гњатић, који учествује на заједничкој сједници Републичког одбора синдиката образовања, науке и културе Републичке Српске и Регионалног одбора овог синдиката са подручја Бирча, најавио је одржавање ових састанака у свим регијама Српске.