latinica  ћирилица
25/05/2022 |  15:06 ⇒ 15:18 | Аутор: РТС

Откривена лабoраторија за производњу марихуане у Јагодини, петоро ухапшених

Полиција је открила импровизану лабораторију за производњу марихуане у вјештачким условима у Јагодини и заплијенила око 500 биљака канабиса. Ухапшено је петоро осумњичених.
Откривена лабораторија за производњу марихуане (Фото: mup.gov.rs) -
Откривена лабораторија за производњу марихуане (Фото: mup.gov.rs)

Припадници МУП-а Србије, Полицијске управе у Јагодини и Управе криминалистичке полиције, открили су импровизовану лабораторију за производњу марихуане у вјештачким условима, заплијенили око 500 биљака канабиса и ухапсили пет особа, осумњичених за кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштио је МУП Србије.

Ухапшени Г. М. (1973), К. М. (1975), Н. Ж. (1984), Д. С. (1987) и Ј. С. (1984) из Јагодине сумњиче се да су, као чланови криминалне групе, узгајали канабис, производили марихуану, а потом је продавали, додаје се у саопштењу.

Полиција је у кући коју користе осумњичени и у којој је затечен Н. Ж, на спрату, у потпуно опремљеној лабораторији пронашла саксије са стабљикама, као и суву материју за коју се сумња да је марихуана.

У стану Г. М. пронађено је готово 2,2 килограма зелене материје налик на марихуану, а у стану Д. С. мања количина ове материје и амфетамина, као и дигитална вагица за прецизно мјерење са траговима наркотика.

У стану осумњичене Ј. С. пронађено око 67,7 грама материје за коју се сумња да је марихуана, наводи се у саопштењу.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова. Уз кривичну пријаву, биће приведени тужиоцу.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин честитао је припадницима полиције на још једној успјешној акцији откривања илегалне лабораторије за производњу марихуане и хапшењу осумњичених. 

С обзиром на то да је организатор ове групе и раније осуђиван, Вулин тражи од Министарства правде да пооштри казнену политику према вишеструким повратницима у вршењу кривичних дјела, преноси се у саопштењу МУП-а Србије.