latinica  ћирилица
25/05/2022 |  16:00 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

Познати резултати контроле на Јахорини, укинута забрана одласка ђака на екскурзију

Ванредни инспекцијски надзор у хотелу "Небојша" на Јахорини, који је обављен на захтјев Министарства просвјете и културе Републике Српске, а након оболијевања ученика Основне школе "Бранко Радичевић" Бањалука, који су протекле седмице боравили у овом хотелу у оквиру школе у природи, показао је да су налази узорковане хране, брисева радних површина и санитарни преглед радника уредни, саопштено је из Министарства просвјете и културе.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Према информацијама које је Министарство добило од руководства Основне школе "Бранко Радичевић" Бањалука, микробиолошко испитивање узорака једног обољелог дјетета у ХБЛ лабораторији из Источног Сарајева показало је да је једно дијете позитивно на рота вирус.

С обзиром да је Министарство просвјете и културе у петак, 20. маја 2022. године, привремено обуставило извођење екскурзија и школа у природи у хотелу "Небојша", док се не изврши инспекцијски надзор, по добијању инспекцијског извјештаја утврђено је да нема сметњи да се у оквиру реализације екскурзија и школа у природи не настави боравак ученика у овом објекту - наводи се у саопштењу.

Из Министарства су подсјетили да је организатор екскурзија и школа у природи руководство школе у сарадњи са савјетима родитеља и ученика, те да сваки родитељ потписује писану сагласност за извођење екскурзије и школе у природи.