latinica  ћирилица
25/05/2022 |  20:01 ⇒ 20:04 | Аутор: РТС

Вучић: За сада не постоји могућност да уведемо санкције Русији

Предсједник Србије Александар Вучић каже за РТС да је на скупу у Давосу говорио о проблемима са којима се Србија суочава, као и да се сваки дан чују поруке: "признајете независно Косово или уведите санкције".
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIC) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ RADE PRELIC)

Само је Србија бомбардована и нападнута од стране НАТО земаља, многе од њих су и чланице ЕУ, морате да имате ту врсту посебности у глави када са нама о томе разговарате, поручује Вучић који на форуму у Давосу учествује на скупу "Дипломатски дијалог о Западном Балкану".

Истиче и да за сада не постоји могућност да Србија уведе санкције Русији, као и да вјерује да ће имати коректан и добар разговор са руском страном и да ће Србија добити фер цијену гаса.

Главна тема скупа у Давосу ипак је била Украјина, а на питање да ли је примјетио у сусретима са свјетским лидерима да му замјерају добре односе Србије и Русије, Вучић каже да да му сви замјерају.

Говорећи о томе шта су тражили од њега, Вучић каже да знају да то не иде тако лако.

- Они говоре шта је њихова идеја и шта они очекују, а шта ће да траже, то је... Како да дођу и кажу: "ајде уведи санкције или лијепо изађи напоље". Како да то траже? Не иде то баш тако. То је могло док Србија није била држава - каже Вучић.

На питање постоји ли могућност да Србија уведе санкције Русији, Вучић каже да за сада не постоји таква могућност.

- Шта ће бити у будућности, ја не знам шта живот доноси и како ће све да изгледа. Ја нисам од оних који се заклиње па не испуни нешто, ја више волим да се не заклињем, а да урадим нешто. Увијек је тај приступ био много бољи и увијек сам том приступу много више вјеровао него онима који се куну у све на свијету, трећи дан знам да ће да ураде другачије - наводи Вучић.