latinica  ћирилица
25/05/2022 |  22:47 ⇒ 22:48 | Аутор: СРНА

Дојаве о бомбама мејлом стигле из иностранства, телефонске из БиХ

Дојаве о постављеним експлозивним направама у школама и јавним установама у Кантону Сарајеву које су упућене телефоном стигле су из БиХ, док су дојаве послате мејлом упућене изван БиХ, изјавио је портпарол кантоналног Министарства унутрашњих послова Мирза Хаџиабдић.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

- Могуће је да се ово кривнично дјело квалификује као тероризам. Полиција Кантона Сарајево интензивно на овоме случају сарађује са другим агенцијама - изјавио је Хаџиабдић за телевизију Н1.

Он је додао да је сарајевска полиција остварила одређене контакте са свим партнерским агенцијама, укључујући и агенције ван БиХ.

- Ове пријетње у БиХ можемо довести у везу са сличним пријетњама у Србији, али за сада не можемо потврдити - истакао је Хаџиабдић.

Према његовим ријечима, досадашњим контрадиверзионим прегледима полиција је утврдила да су лажне дојаве о бомбама које су стигле путем електронске поште на адресе више од 100 сарајевских школа, као и оне телефонске упућене Општинском суду Сарајево и општини Центар.

Хаџиабдић је навео да су активности полиције још у току како би у потпуности извршили контрадиверзионе прегледе на свим локацијама за које су стигле дојаве о постављеним бомбама.