latinica  ћирилица
26/05/2022 |  06:57 ⇒ 12:37 | Аутор: СРНА

Савјет министара о буџету институција БиХ

Савјет министара требало би данас да разматра Нацрт документа оквирног буџета институција БиХ за период 2022-2024. године.
Сједница Савјета министара - Фото: РТРС
Сједница Савјета министараФото: РТРС

Предлагач документа је Министарство финансија и трезора из којег је раније саопштено да су глобалним оквиром фискалног биланса и политика у БиХ задати оквири за буџет институција БиХ за 2022. годину у износу од 1.073.600.000 КМ, од чега 865.500.000 КМ од индиректних пореза, а остатак су властити приходи.

Пред министрима би требало да се нађе и Нацрт споразума о зајму /Пројекат унапређења здравствених система/ између БиХ и Међународне банке за обнову и развој, са Основама за закључивање овог споразума, као и Нацрт споразума о зајму /пројекат отпорности и конкурентности пољопривреде/ између БиХ и Међународне банке за обнову и развој, са Основама за закључивање овог споразума.

На предложеном дневном реду је Нацрт споразума о безбједносној сарадњи између Савјета министара и Владе Турске, те Нацрт споразума између Савјета министара и Владе Палестине о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша.

Међу предложеним тачкама су и Нацрт основа за покретање поступка за вођење преговора ради закључивања Уговора између БиХ и Хрватске о граничним прелазима, као и Нацрт одлуке о ратификацији Протокола којим се измјењује и допуњује Конвенција за заштиту појединца у погледу аутоматске обраде личних података.

Министри би, између осталог, требало да размотре и Приједлог одлуке о одобравању уласка и боравка у БиХ под посебним условима, Приједлог одлуке о понављању количина тарифних квота у 2022. години које се односе на увоз сировог шећера од шећерне трске за рафинисање, као и Приједлог одлуке о престанку важења одлуке о прописивању додатних услова за улазак странаца у БиХ.

Након сједнице, која ће бити одржана у згради институција БиХ са почетком у 12.00 часова, биће објављено саопштење, најављено је из Савјета министара.