latinica  ћирилица
26/05/2022 |  08:46 ⇒ 09:24 | Аутор: РТРС

Горица Билак-Моцоња спортски директор Европске федерације школског спорта

Горица Билак Моцоња именована је за спортског директора Европске федерације школског спорта (ЕССФ) 2022-2025. на Генералној скупштини која је одржана у Нормандији, Француска.
Горица Билак Моцоња - Фото: РТРС
Горица Билак МоцоњаФото: РТРС

ЕССФ има за сада 23 чланице, а између осталог бирани су: потпредсједник, извршни одбор, генерални секретар и спортски директор.

Предсједник ЕССФ-а је Жељко Танасковић из Србије.

- Ово именовање има огроман значај за Републику Српску - истакла је Билак Моцоња гостујући у Разбудилнику Радија Републике Српске.

Горица Билак Моцоња је и Републички координатор за Мале олимпијске игре које су јуче завршене у Бањалуци. Послије 20 година на МОИ учествује око 60.000 дјеце из свих школа Српске на четири нивоа такмичења.

Република Српска је њеним именовањем за спортског директора, уз потврду признања добила и веће шансе за организацију великих интернационалних школских спортских догађаја. Један од њих биће организован ове или сљедеће године у Требињу.

На крају ове године у Кину на Гимназијаду путује репрезентација Републике Српске и једина на овим просторима која је призната у Међународним спортским асоцијацијама.