latinica  ћирилица
26/05/2022 |  11:00 ⇒ 11:36 | Аутор: СРНА

Нацистички поздрав матураната у Славонском Броду

Професорица хрватског језика у Индустријско-занатској школи у Славонском Броду објавила је на свом Фејсбук профилу фотографију матураната који са береткама на глави држе деснице у ваздуху у знаку нацистичког поздрава, преноси портал Индекс.
Славонски Брод (Фото: Google Earth) -
Славонски Брод (Фото: Google Earth)

Будући ЦНЦ оператери имају црне мајице на којима пише "За норијаду спремни!", али и маскирне панталоне. На фотографији је и њихова професорица хрватског језика Нивес Ромањек, која их са смијешком гледа са стране, исто у комбинацији црне мајице са натписом и маскирних панталона.

Директор те школе Лука Младиновић рекао је да је згрожен и фотографијом и објавом на друштвеној мрежи, те навео да није примијетио спорне натписе, иначе би, како каже, реаговао.

- Наравно да то не подржавамо. У школском су дворишту имали само беретке, нисам примијетио спорне натписе. Сви су били јако весели и ја сам их тамо лично поздравио, те испратио у поворку градом. Нисам примијетио спорне натписе, иначе бих реаговао - рекао је он за СБплус, коментаришући фотографију.

Он каже да је пуно ученика, па је тешко обратити пажњу на све, али да је разредница требала да реагује.

- Индустријско-занатска школа је и те како осјетљива на овакве ствари. Нипошто не стојимо иза тога. Још једном ћемо све провјерити и утврдити одговорност - рекао је директор.