latinica  ћирилица
26/05/2022 |  12:41 | Аутор: СРНА

Бањац: Додик има више храбрости него цијела опозиција

Предсједник НПС-а Дарко Бањац сматра да опозиција у Републици Српској, усљед своје безидејности, може само да напада и критикује, те истиче да српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик има више храбрости и много више тога каже међународним представницима него све опозиционе странке заједно.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

Бањац је Срни изјавио да странке владајуће коалиције у Републици Српској предузимају све да би одржале економску стабилност и национално заштитиле Српску, првенствено уставе Републике Српске и БиХ, док се, са друге стране, политика опозиције може свести на нападе на појединце и нереалне ствари.

Он истиче да опозиција нема шта друго да ради, осим да неосновано напада, јер се
у Републици Српској редовно исплаћују, па и повећавају пензије и плате, социјална давања држе под контролом, те врше огромна улагања, и то у једној од најтежих криза у свијету.

- Када се нема шта друго напасти, онда се нађу одређени разлози гдје се позива Додик да учини нешто - рекао је Бањац, коменатрашући то што опозиција у Српској не критикује једностране потезе чланова Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића и Жељка Комшића, који у иностранству и у међународним институцијама и организацијама наступају без сагласности Предсједништва БиХ, а истовремено нападају Додика питањима када ће покренути мирни разлаз, тврдећи да је то маркетиншки трик.

Бањац је нагласио да је више него јасно да БиХ у суштини не функционише као земља, јер једна страна води политику мимо органа, Дејтонског мировног споразума и свега предвиђеног Уставом БиХ.