latinica  ћирилица
26/05/2022 |  13:06 ⇒ 13:26 | Аутор: СРНА

Привредној комори Српске уручена посебна захвалница за промоцију Сајма технике

Привредној комори Републике Српске данас је на 64. Међународном сајму технике и техничких достигнућа у Београду уручена посебна захвалница за учешће и промоцију Сајма технике.
Добитници признања на 64. Међународном сајму технике и техничких достигнућа у Београду - Фото: СРНА
Добитници признања на 64. Међународном сајму технике и техничких достигнућа у БеоградуФото: СРНА

Захвалницу је, у име Привредне коморе, примио шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, који је истакао да ово признање показује да Привредна комора Републике Српске на прави начин репрезентује привреду и привредне потенцијале Републике Српске.

Он је истакао да на свим сајамским манифестацијама и у Београду и у свијету представља шта то Република Српска може понудити, њене инвестиционе могућости, тако да је признање резултат једног врло квалитетног рада Привредне коморе.

Цицовић је навео да Представништво Репбулике Српске у Србији на једноставан и практичан начин сарађује са Привредном комором Српске на представљању привредних потенцијала у Србији и да заједно раде на јачању и подстицању сарадње Републике Српске и Србије.

Фото: СРНА

Београдски сајам додијелио је и Велику награду "Корак" у будућност за најуспјешнији експонат компанијама НС-Стил из Ветерника за машину за професионално чишћење филтера и катализатора, као и словеначкој фирми ВИРС за ласер роботску ћелику за заваривање.

Додијељене су и посебна признања "Корак у будућност" Истраживачко–развојном институту Лола у Београду и Расини из Пожаревца, а жири је одлучио да награди и младе иноваторе, додијеливши специјална признања за два студентска тима Универзитета У Београду.

Предсједник жирија Коста Јовановић рекао је на церемонији уручивања признања да је овогодишњи Сајам технике и техничких достигнућа оставио два охрабрујућа утиска.

- Први је тај да су се потребе наше индустрије у односу на прошли сајам очигледно усмјериле ка вишим технологијама, а друго, што још можда више охрабрује, је што је све већи број младих међу иноваторима - рекао је Јовановић.

Овогодишњи Међународни сајам технике и техничких достигнућа, одржава се од 24. до 27. маја на Београдском сајму, уз учешће и привреднике из Републике Српске.

Привредна комора Републике Српске је ове године у сарадњи са Спољнотрговинском комором БиХ, уз техничку подршку Представништва Републике Српске у Србији, организовала колективни наступ и промоцију домаћих привредних друштава на свом штанду, гдје се директно представљају четири предузећа, а 20 каталошки.