latinica  ћирилица
26/05/2022 |  14:19 ⇒ 14:25 | Аутор: СРНА

Тубић: С којим правом је Шмит стао пред споменик 12 беба?

Предсједница Удружења "12 беба" Жељка Тубић рекла је Срни да не зна са којим правом је Кристијан Шмит имао храбрости да стане пред спомен-обиљежје "Живот", које је подигнуто у знак сјећања на 12 бањалучких беба.
Жељка Тубић - Фото: СРНА
Жељка ТубићФото: СРНА

Она је упитала Шмита како га није било срамота и стид да то учини, првенствено од мајки умрлих беба, али и власти Републике Српске, поготово због свега што ради против Српске.

Она је упитала зашто Шмит није дошао на обиљежавање 30 година од смрти 12 бањалучких беба прије два дана, када је имао прилику стати пред мајке страдалих беба.

- Можда смо и ми мајке 12 беба имале какво питање за тог, да кажем, господина Шмита. Не могу рећи високи представник, јер колико знамо није то - истакла је Тубићева.

Она је констатовала да ни градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић није нашао за сходно да дође на обиљежавање 30 година од смрти 12 бањалучких беба. 

Градоначелник Бањалуке је први политичар из Републике Српске који се састао са Кристијаном Шмитом којег Република Српска не признаје за високог представника.