latinica  ћирилица
26/05/2022 |  15:17 ⇒ 15:18 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Опозиција у Српској ништа конкретно не нуди, осим напада на Додика

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ сматра да опозиција у Републици Српској не нуди грађанима апсолутно ништа осим персонализованих напада искључиво на једну личност, на Милорада Додика.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Она је додала да се опозиција у Републици Српској искључиво бави нападима на српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, а да није могуће чути њихово реаговање на готово свакодневне нападе представника бошњачке политике на надлежности и уставни поредак који у основи руше структуру БиХ.

Бурсаћева је изјавила Срни да се опозиција у Српској не смије или не жели бавити узурпацијом спољне политике, нити надлежности у области одбране коју у континуитету врше бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић, као и поједини амбасадори.

- Нисмо још чули од опозиције да осуђује такве појаве које у основи и темељно руше структуру БиХ - истакла је Бурсаћева.

Она је додала да коментари опозиције на актуелна политичка дешавања веома добро осликавају њихов карактер и намјере.

Бурсаћева је у вези са позивом српског члана Предсједништва БиХ на разговоре о будућности БиХ истакла да опозиција уопште не улази у суштину нити у контекст изјаве, него се њоме баве само површно и траже нови повод за напад.

- Шта је претходило томе, њих очито не занима. У питању је једна дјелимично индукована површност, јер је њима од оних које слушају, од њихових ментора, очито забрањено да се баве темељним политичким питањима која утичу на садашњост и будућност земље. Мислим да се ту ради и о значајној поткапацитираности како њих персонално, тако и у колективитету као странке, да се заиста ухвате у коштац са крупним проблемима - истакла је Бурсаћева.

Према њеним ријечима, то се види и у мјестима гдје су преузели власт и на њиховим дјеловању, јер не нуде апсолутно ништа грађанима.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик раније је изјавио да је дошло вријеме да се покуша још једном активирати механизам мирног разлаза у БиХ.

Потпредсједник СДС-а Милан Радовић је Додикову причу о мирном разлазу оцијенио као предизборни маркетинг, а предсједник ДНС-а Ненад Нешић га је позвао на дјеловање.