latinica  ћирилица
26/05/2022 |  16:06 | Аутор: СРНА

Градишка: У капиталне пројекте уложено 12 милиона КМ

У капиталне пројекте у Градишци у прошлој години инвестирано је 12 милиона КМ, рекао је градоначелник Зоран Адџић након сједнице градског парламента на којој је усвојен извјештај о раду градоначелника и Градске управе.
Градишка - Фото: РТРС
ГрадишкаФото: РТРС

Аџић је изјавио да је градска власт и у веома тешким привредним, финасијским и политичким условима уложила максимални напор да у 2021. години реализује значајне пројекте који су били предвиђени увојеним документима Страегије развоја и Планом капиталне инвестиције града.

- Наше опредјељење је да без обзира на потешкоће не дозволимо да се заустави развој града. Неке ствари су се отежено одвоијале, али је најбитније да су планирани пројекти рализовани или приведени крају - каже Адџић.

Он је нагласио да ће Градска управа наставити са реализацијом капиталних инвестиција, властим средствима и уз подршку Владе Републике Српске, Савјета министара и међународних донатора.

Аџић је напоменуо да се у Градишци реализује 16 пројеката који су подржани од Европске комисије, развојних агенција земаља ЕУ и других мађународних институција.

Одборник СДС-а у Скупштини града Зоран Латиновић сагласио се да је прошла година била изазовна, те додао да је опозиција упозорила власт на негативне трендове по питању кориштења природних ресурса и потенцијала које има Градишка у области пољопривреде и шумарства.

Он тврди да стање у Градишци и није тако добро како то наводе градоначелник и градска власт, да треба водити избалансирану политику и дати веће подстицаје пољопривредницима и повећати социјална давања.

На сједници градског парламента резматрани су извјештаји о пословању појединих градских јавних установа и предузећа, те информације о стању у пољопривреди, шумарству и култури, а усвојена је и одлука о приступању изради стеретегије образовања и запошавања на подручју града.