latinica  ћирилица
26/05/2022 |  17:01 | Аутор: СРНА

Додик: Опозиција у Српској изгубљена у времену и простору

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је опозиција у Републици Српској изгубљена у времену, простору и политичкој оријентацији, те да ће то подаништво Сарајеву народ најбоље препознати.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Опозиција и служи да критикује власт јер они и не знају ништа друго, а народ ће то најбоље да види и препозна - рекао је Додик, коментаришући чињеницу да опозиција из Српске критикује њега, али не и предсједавајућег и члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића и Жељка Комшића који су многе тешке осуде изнијели на рачун Републике Српске.

Додик је истакао да је ријеч о онима који би били спремни "све да препусте".

- Што се тиче Републике Српске, ја ништа не дам и јасно сам рекао министру иностраних послова Велике Британије Елизабет Трас, што се може видјети у стенограму који ћу брзо и објавити - нећете срушити нашу вољу да будемо своји на своме и да имамо права која смо добили Дејтоном - рекао је Додик.

Он је напоменуо да не зна да ли би неко из опозиције смио да каже Трасовој оно што јој је он поручио.

- Рекао сам јој – та ваша снага коју покушавате да наметнете неће бити довољна да сруши нашу вољу. То сам јој јасно рекао, али не знам да ли би неко од њих смио да јој то каже - истакао је Додик.

Додик је напоменуо да му није потребно да се сам уздиже, да му је ситуација помало и неугодна, али да мора да заступа ставове Републике Српске.

- Нисам желио да Трасова оде одавде да има представу да је све овдје само како муслимани кажу. Да сам тако чинио, онда би допринио још горем положају Републике Српске, а овако мора да зна да су нас бомбардовали 1995. године мимо одлуке Савјета безбједности УН и да је Британија предводила ту харангу и бацала осиромашени уранијум овдје на нас - напоменуо је Додик.

Морају да знају, додао је Додик, да их Република Српска доживљава преко некадашњег високог представника Педија Ешдауна, свих њихових званичника, па и актуелног амбасадора Британије Метјуа Филда у БиХ као оне који "искључиво раде против српског народа и Републике Српске".

- То сам јасно рекао, што може да потврди и стенограм - нагласио је Додик.