latinica  ћирилица
26/05/2022 |  17:38 ⇒ 17:44 | Аутор: СРНА

Трасова најавила улагања у регион

Министарка иностраних послова Велике Британије Елизабет Трас данас је током састанка са члановима Предсједништва БиХ најавила улагања британске владе у регион, посебно на јачању инфраструктуре и енергетског сектора, с циљем јачања партнерског односа и подршке.
Чланови Предсједништва БиХ (Фото: predsjednistvobih.ba) -
Чланови Предсједништва БиХ (Фото: predsjednistvobih.ba)

Трасова је током сусрета нагласила преданост Велике Британије миру и стабилности у БиХ и западном Балкану, те напоменула да као дио сталне преданости напретку и миру у региону, британска Влада именовала Стјуарта Пича, који је већ боравио у посјети БиХ, за посебног изасланика за западни Балкан.

Чланови Предсједништва БиХ Милорад Додик, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић разговарали са Трасовом о укупним билатералним односима, актуелној политичкој ситуацији у БиХ, региону западног Балкана и остатку Европе.

Сва три члана Предсједништва БиХ изнијела су своје виђење ситуације у БиХ, али и улогу Велике Британије у БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Чланови Предсједништва БиХ су истакли значај инвестирања у БиХ, које доприноси јачању економског сектора, као кључног фактора у изградњи просперитетне будућности у земљи и у том контексту изразили захвалност британској Влади на најављеним инвестицијама.