latinica  ћирилица
26/05/2022 |  17:59 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Угашен пожар у кругу Фабрике "Сава" у Бијељини; Производни погони нису оштећени (ВИДЕО)

У кругу Фабрике "Сава" у Бијељини, ватрогасци су успјели да локализују пожар који је избио синоћ и нема опасности од ширења ватре.
Бијељина, посљедице пожара - Фото: РТРС
Бијељина, посљедице пожараФото: РТРС

Ватрогасне екипе и даље дежурају на овој локацији, а у току је и увиђај којим би требало да буде утврђено шта је узрок пожара.

Након синоћњег великог пожара у кругу Фабрике Сава у Бијељини, ватра још није потпуно угашена, али је под контролом. На згаришту су и урушени дијелови конструкције изгорјелих објеката.

- У току је привођење крају гашења пожара, хлађење и осигурање објекта како би се стекли услови за наставак увиђаја и даљих истражних радњи - рекао је начелник ПУ Бијељина Стјепан Терзић.

Информације о узроку пожара полиција ће објавити након истраге. Пожар који је избио синоћ иза 18 часова, проузроковао је велику штету на два објекта који су раније били власништво Бобар банке у стечају, а продати су физичком лицу у марту ове године. Ватра се није проширила на производни погон и магацине фабрике "Сава", који су са друге стране фабричког пута.

- Изгорили су простори који су били у власништву Бобар банке у стечају, ради се о једној хали у којој буквално није било ништа, и и бившој хладњачи и није се пренио пожар на ове просторије које ми користимо - додао је директор Фабрике "Сава" Стево Филиповић.

У гашењу пожара учествовало је 16 ватрогасних екипа из Бијељине, Брчког, Зворника, Лопара и Угљевика, а помоћ су понудили и из Хеликоптерског сервиса Српске, као и бројна бијељинска предузећа. Производња у фабрици "Сава Семберија" сутра ће бити настављена.