latinica  ћирилица
26/05/2022 |  22:15 ⇒ 27/05/2022 | 07:31 | Аутор: РТРС

У Бањалуци отворено Свјетско првенство у рафтингу (ФОТО/ВИДЕО)

Спектакуларном церемонијом на ријеци Врбас, поред тврђаве Кастел у Бањалуци, вечерас је отворено Свјетско првенство у рафтингу.
СП у Рафтингу - Фото: РТРС
СП у РафтингуФото: РТРС

Првенство је званично отворио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, а рафтинг пламен упалила је прослављена кошаркашица Слађана Голић.

- Ово је доказ да радимо одговорне послове како бисмо сачували мир и стабилност, а то се може урадити само сарадњом међу људима и међу народима. Република Српска и Бањалука су поносни на овај догађај, на Рафтинг клуб Кањон, на све оне који су дали допринос да ово такмичење има традицију. Вама који сте дошли из далека и из близине желим све најбоље и да прогласим ово првенство отвореним - навео је Додик.

СП у Рафтингу (Фото: РТРС)

Александар Пастир директор трке СП у рафтингу пожелио је добродошлицу на отварање 19. ИРФ Свјетског првенства у рафтингу.

- Добро дошли у Бањалуку и добро дошли на наш Врбас. Поносни смо што по други пут Рафтинг клуб Кањон има то задовољство да организује Свјетско првенство у рафтингу, први пут у Р-4 категорији и драго нам је да можемо рећи да смо организацијом овог првенства једини у свијету успјели да организујемо рафтинг такмичења на свим нивоима и у свим категоријама - рекао је Пастир.

Предсједник Свјетске рафтинг федерације Џозеф Вилис Џонс је нагласио да су иза цјелокупног свјетског спорта, па тако и рафтинга изузетно тешке године због пандемије вируса корона, а градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић навео је да је поносан што је највећи град Српске уз Фочу домаћин овог великог такмичења.

Такмичење ће наредна три дана бити одржано на Врбасу, завршено 1. јуна на Тари у Фочи, а окупиће 62 тима из 22 земље.