latinica  ћирилица
27/05/2022 |  09:06 ⇒ 12:15 | Аутор: СРНА

Тешко повријеђена беба хеликоптером успјешно транспортована у Београд (ФОТО)

Повријеђену бебу од 4,5 мјесеца из Универзитетског клиничког центра из Бањалуке у Београд успјешно су транспортовали припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске.
Хеликоптерски сервис - Фото: СРНА
Хеликоптерски сервисФото: СРНА

Беба, која је у саобраћајној несрећи задобила тешке повреде, трауму главе и фрактуру обе бутне кости, претходно је у УКЦ у Бањалуци транспортована из УКЦ-а Сарајево, саопштено је из Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Ваздушни медицински транспорт из Сарајева за Бањалуку обављен је у пријеподневним часовима у сриједу, 25. маја, док је повријеђена беба у Београд, ради даљег лијечења, транспортована јуче.

Транспорт провријеђене бебе

Из Хеликоптерског сервиса су појаснили да су, због озбиљности повреда бебе, љекари из УКЦ Републике Српске донијели одлуку да се дијете транспортује у Београд ради бољег збрињавања и даљег тока лијечења.

- Успјешном координацијом медицинских тимова из свих медицинских установа које су биле укључене у збрињавање повријеђене бебе и захваљујући ваздухопловно-техничком особљу Хеликоптерског сервиса успјешно је извршен и јучерашњи, веома комплексан и захтјеван ваздушни медицински транспорт - наводи се у саопштењу.

Из Хеликоптерског савеза Републике Српске истакли су да им је то био 22. ваздушни медицински транспорт у овој години.