latinica  ћирилица
27/05/2022 |  11:23 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Шеранић посјетио бијељински Дом здравља и Болницу "Свети Врачеви"

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетио је данас Дом здравља у Бијељини гдје је разговарао са директорком Данијелом Ђукин и здравственим радницима ове здравствене установе.
Шеранић у Бијељини - Фото: РТРС
Шеранић у БијељиниФото: РТРС

На састанку и током обиласка Дома здравља било је ријечи о пословању ове здравствене установе и редовној организацији рада, који је у претходне двије године пореметила пандемија вируса корона.

- Ова здравствена установа је показала да је спремна да се брзо реорганизује и да пружи адекватну здравствену заштиту за становништво и у ванредним околностима рада. Велики број пацијената је збринут у АРИ и ковид амбулантама, а здравствени радници су дали велики допринос у борби са пандемијом - поручио је Шеранић.

Он је изразио задовољство преданим радом запослених у Дому здравља у Бијељини и када је у питању вакцинација против вируса корона, која се одвија у континуитету, а захваљујући којој су постигнути одлични резултати у имунизацији становништва.

Са руководством ове здравствене установе разговарао је о Приједлогу Закона о здравственој заштити и новинама које он доноси за примарну здравствену заштиту, као и кадровском оснаживању Дома здравља.

- Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске у оквиру "пакета закона" у здравству, који ће се ускоро наћи пред посланицима Народне скупштине Републике Српске, конкретно у оквиру Приједлога Закона о здравственој заштити уважило је сугестије струке и предвидјело нова рјешења у организацији рада домова здравља - од прехоспиталног збрињавања пацијената, центара за промоцију здравља и превенцију болести, радиолошких услуга у стоматологији, оцјене опште здравствене способности за радника на радном мјесту на ком нису присутни професионални ризици, па све до активније улоге локалних заједница - поручио је Шеранић.

У разговору са руководством ове здравствене установе било је ријечи о потреби рада на енергетској ефикасности објекта Дома здравља, ако и набавци санитетског возила.

Прије посјете Дому здравља, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетио је ЈЗУ Болница "Свети Врачеви" Бијељина поводом почетка испоруке медицинске опреме  монитора за надзор пацијената набављених за јавне здравствене установе секундарног и терцијарног нивоа у Републици Српској у оквиру "Хитног пројекта COVID-19" који спроводи Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.

У оквиру првог дијела набавке медицинске опреме за здравствене установе, за девет болница и Универзитетски клинички центар Републике Српске набављено је укупно 100 монитора за надзор пацијената. 

      View this post on Instagram

A post shared by Мин. здравља и соц. заштите (@ministarstvo.zdravlja.srpske)