latinica  ћирилица
27/05/2022 |  12:03 | Аутор: СРНА

Шојић пуштен на слободу

Директор Службе за заједничке послове институција БиХ Драган Шојић /61/ пуштен је на слободу, након што је одбијен приједлог Тужилаштва БиХ да му одреди једномјесечни притвор, потврђено је данас Срни из Суда БиХ.

- Суд БиХ је прије два дана донио рјешење у предмету Драган Шојић којим је приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање мјере притвора осумњиченом одбијен као неоснован, те је пуштен на слободу - наводи се у одговору Суда на питање Срне да ли је Шојић пуштен на слободу, који су разлози и да ли су му одређене неке мјере забране.

Шојић је ухапшен 24. маја на радном мјесту у згради заједничких институција БиХ на основу доказа да је починио грубе злоупотребе положаја и средстава користећи их у приватне сврхе, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Спроводећи истрагу, Тужилаштво БиХ и Сипа прикупили су доказе да је починио грубе злоупотребе положаја у вези доласка и боравка на радном мјесту, као и злоупотребе средстава наведене институције, користећи их у приватне сврхе.

- Осумњичени се терети и за непримјерен и незаконит однос према запосленицима наведене службе и кршење њихових људских права, као равноправних грађана и припадника конститутивних народа у БиХ - навели су из Тужилаштва БиХ.

Осумњиченог су ухапсили припадници Сипе, према налогу тужиоца Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

Он је под истрагом због коруптивних кривичних дјела злоупотребе положаја и овлаштења и проневјере у служби, као и кривичног дјела повреде равноправности човјека и грађанина.