latinica  ћирилица
27/05/2022 |  14:26 ⇒ 14:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Чланови групе АББА поново на окупу у Лондону (ВИДЕО)

Легендарна шведска поп група АББА поново се окупила у Лондону поводом почетка серије наступа "ABBA Voyage".
Шведска поп-група АББА (АBBA) -
Шведска поп-група АББА (АBBA)

Бенд је најавио да се ради о наступу какав до сада није виђен, односно "концерту припреманом 40 година", испуњеном хитовима, у коме такозване "АББА аватаре" прати десеточлани живи бенд у само за ту прилику направљеној "АББА арени" у источном Лондону.

Пјевачице Агнета Фелтског и Фрида Лингстад, и композитори Бени Андерсон и Бјерн Улваес појавили су се заједно у јавности у четвртак на лондонској премијери "ABBA Voyage", којој је присуствовао и шведски краљевски пар Густав и Силвија, и бројне личности јанвог живота Велике Британије.

Перформанс су на крају посјетиоци наградили заглушујућим аплаузима, извјештава Би-би-си, коме је на црвеном тепиху Фалтског рекла да одлука о поновном окупљању послије четири деценије није била тешка јер је музика остала дио свих чланова.

- Сањала сам о овоме годинама. Волимо нашу музику и волимо да пјевамо - додала је Лингстад.

Током наступа чланови АББА се не појављују као холограми, већ су на огромном екрану са 65 милиона пиксела, док свјетлосни и други ефекти бришу границе између дигиталних елемената и стварности у арени.

Како наводи Би-би-си, "ABBA Voyage" представе би требало да трају у Лондону до децембра, након чега ће дворана бити расклопљена.

Упитан да ли би догађај "ABBA Voyage" могао бити поновљен у другим свјетским градовима, Андерсон је одговорио: "Зависи. Видјећемо како ће ићи у Лондону. Ако људи буду долазили да наставићемо. Ако не, једноставно ћемо затворити".