latinica  ћирилица
28/05/2022 |  13:20 ⇒ 16:22 | Аутор: РТРС

Шулић: Наредна сједница НСРС да буде ефикасна

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић очекује да ће предстојећа сједница бити ефикасна и аргументована и да у посланичким расправама неће бити полтикантства јер је на предложеном дневном реду 40 аката.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

- Обиман је дневни ред и зато очекујем да будемо ефикасни. Нажалост, у овом скупштинском сазиву било је много одступања од дневног реда, политикантства и покушаја прикупљања јефтиних политичких поена, а поготово у овој години која је изборна - рекао је Шулић Срни поводом сједнице Скупштине заказане за 31. мај када би, по хитном поступку, требало да буде разматран и Приједлог закона о заштити, очувању и употреби језика српског народа и ћириличког писма.

Он је навео да је неоппходно поштовати Пословни о раду Народне скупштине, чиме би расправа била квалитенија и ефикаснија.

Коментаришући посљедње одлуке Уставног суда БиХ, Шулић је поновио да је овај суд још једном показао да је политичка, а не правосудна институција.

- Чињеница јесте да је Уставни суд БиХ једини суд европске земље у којем сједе стране судије, што говори да је БиХ протекторат, да није суверена држава, а што одговара највише политичком Сарајеву које на тај начин покушава да своје неостварене циљеве из деведесетих година прошлог вијека покуша на овај начин остварити - рекао је Шулић.