latinica  ћирилица
28/05/2022 |  14:28 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Вулић: Срби страдалнички народ који ће и даље постојати

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да су Срби страдалнички народ вијековима који ће и даље постојати, ма колико га убијали, понижавали и покушавали да му прекрајају историју.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- 6.000 цивила, Срба, свирепо је убијено 1942. године. Мирни житељи, домаћини са подручја Сарајева, Сокоца, Олова, Горажда, Кладња, Рогатице, Хан Пијеска и Вишеграда. А, ако питате међународну заједницу, реће вам да је српски народ лош, агресорски и геноцидан, и то кроз историју - написла је Вулићева на Инстаграму.

Она истиче да историја, међутим, каже да је само прије осамдесет година, српски народ убијан, мучен, понижаван без милости, а након незамисливих злочина над недужном дјецом и женама требале су проћи деценије да истина изађе на видјело.

Вулићева напомиње да и данас Срби поново трпе терор и необјашњиву одмазду, само овај пут упаковану на "демократски" начин.

- Господо, Срби су у седмом вијеку ступили на историјску сцену. Гордост,честитост, пркос и понос нас красе. Ма колико нас убијали, понижавали, историју прекрајали...Срби вијековима постоје, Срби ће вијековима постојати - поручила је Вулићева, која је данас присуствовала помену у Старом Броду код Вишеграда поводом 80 година од стравичног усташког злочина над Србима.

Парастосом, полагањем вијенаца и спуштањем цвијећа у ријеку Дрину у Старом Броду код Вишеграда обиљежено је 80 година од стравичног злочина над Србима када су усташе Јуре Францетића извршиле покољ над више од шест хиљада српских цивила.