latinica  ћирилица
28/05/2022 |  21:10 | Аутор: СРНА

Дервента: Чувати хришћанске и породичне вриједности

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је да православни вјерници треба да чувају породичне, традиционалне и хришћанске вриједности, јер је модерни начин живота то нарушио и донио нездраве односе у породици и браку.
Испраћај проте Јове Марковића у заслужену пензију (Фото: eparhijazt.com) -
Испраћај проте Јове Марковића у заслужену пензију (Фото: eparhijazt.com)

- Тако се данас покушава срушити брак, покушава се срушити све оно што је вриједно и традиционално, а све то наводно да би ми били са свијетом и да би били модерни, а модеран значи бити луд, другачије речено - рекао је владика Фотије.

Епископ Фотије је указао и на то да се данас људима намећу девијације као нешто нормално, а то је пропаганда везана за "елџибити" популацију, објављено је на страници Епархије зворничко-тузланске.

- Све силе свјета су се ујединиле да кроз законе поставе истополоне бракове као валидне, а стриктно одређивање пола људи да укину, јер по њиховој искривљеној идеји о животу свако има право да изабере ког пола ће да буде, не нужно опредјељући се за оно како је рођен - рекао је владика Фотије.

Владика је истакао да се као велика модернизација пропагира човјек који нема никакве критеријуме и никакве моралне вриједности, који не зна ни да ли је човек или жена, да ли је мушко или женско.

Епископ Фотије је позвао вјернике да буду уз Цркву, јер ће се она молити за спас свих и да нас промаши ово наметање лудила.

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије данас је богослужио у Појезни код Дервенте, гдје је обављен и испраћај проте Јове Марковића у заслужену пензију, након пуних 37 година службовања у овом селу.

По завршетку своје богонадахнуте бесједе епископ Фотије је подјелио нафору вјерном народу, а затим је уприличена трпеза љубави и народно весеље за све присутне.

Преосвећени Владика је у знак захвалности на овој посјети и за дуго молитвено сјећање, на дар од проте Јове са породицом добио владичанску панагију.