latinica  ћирилица
29/05/2022 |  07:48 | Аутор: РТС

Анћелоти: Заслужили смо титулу, имао сам среће да дођем

Тренер фудбалера Реал Мадрида Карло Анћелоти исписао је историју европског фудбала, пошто је постао први тренер са четири освојене титуле у Лиги шампиона.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Послије побједе над Ливерпулом са 1:0 у финалу Анћелоти није крио задовољство и посебно се захвалио навијачима на подршци.

Реал је у Паризу стигао до 14. титуле шампиона Европе, а Карло Анћелоти се у изјавама присјетио и цијеле протекле сезоне.

- Не могу да вјерујем, била је ово фантастична сезона. Патили смо доста, више у првом полувремену. Мислим да смо заслужили да освојимо трофеј, поготово имајући у виду наш пут до финала - изјавио је Анћелоти.

Италијан је постао први тренер у историји са четири титуле, а претходно је славио са Миланом 2003. и 2007, као и са Реалом у првом мандату 2014. године.

- Ја сам рекордер. Поносан сам. Имао сам срећу да дођем прошле године у фантастичан клуб, са великим играчима јаког карактера. Пролазили смо кроз тешке моменте, издржали смо. Хвала навијачима, помогли су нам цијеле сезоне - казао је Анћелоти, а преносе шпански медији.

Иза њега су остали Зинедин Зидан са три титуле са Реалом и Боб Пејсли са три титуле са Ливерпулом.

Анћелоти је крунисао бриљантну сезону јер је претходно освајањем титуле у Шпанији постао први тренер који је освојио пет најјачих лига - са Миланом у Италији, Челсијем у Енглеској, Пари Сен Жерменом у Француској и Бајерном у Немачкој.