latinica  ћирилица
29/05/2022 |  08:32 ⇒ 16:18 | Аутор: РТРС

Шулић: НСРС ће сачувати институције Српске (ВИДЕО)

Без обзира на притиске из одређених међународних кругова, сигуран сам да ћемо сви заједно истрајати и сачувати институције Републике Српске, рекао је Денис Шулић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

- Одлука Уставног суда БиХ није ништа ново. Навикли смо да добијамо оно што није њихова надлежност, уствари они крше Устав. Умјесто да се баве неуставним дјеловањем нелегалних високих представника, они још једном показују да су политичка, а не правосудна институција. Зашто тако кажем? Па увијек прије одлуке имате неког политичара из Сарајева који већ зна те одлуке - тврди Шулић.

Он наглашава да Уставни суд БиХ блокира одлазак страних судија, а служе им да покушају остварити неке циљеве које нису успјели ни у рату остварити.

- НСРС ни у политичким ни у законским ријешњењима ниЈе изашла из законских оквира. У скупштинским клупама сједи велики број одговорних људи, они служе народу Репблике Српске и не плаше се никаквбих одлука. Остаћемо истрајни и остварићемо наше циљеве. Опозиција је неколико пута поклекла пред притисцима, али вјерујем да ћемо сви заједно бити јаки и сачувати институције Републике Српске - поручио је Шулић.

Према његовим ријечима циљ Уставног суда је да развласте Репблику Српску и од ње направе празну љуштуру.

- Коначни циљ је да БиХ буде унитарна, али док је Републике Српске од тога нема ништа - поручио је Шулић. 

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске тврди да од санкција Српске Руској Федерацији нема ништа.

- Опозиција покушава да спинује и направи неку политичку тему. Док је српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додика и СНСД-а, Репблика Српска неће увести санкције Русији - рекао је Шулић.