latinica  ћирилица
29/05/2022 |  09:47 ⇒ 13:16 | Аутор: РТРС

Пилић за РТРС: Ђоковић нема граница, може до 21. Грен слема (ВИДЕО)

Новак Ђоковић нема граница у тенису и може до 21. Грен слема у Паризу, поручио је прославњени тениски тренер Никола Пилић, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Никола Пилић - Фото: РТРС
Никола ПилићФото: РТРС

- Није случајно што је неколико пута био најбољи спортита свијета, он је заиста најбољи тенисер свијета свих времена. Лично се плашим вантениских активности и само оне могу да га спутају, али што се тиче игре, још најмање 2-3 године видим га у самом врху свјетског тениса - истакао је Пилић.  

Већ данас Ђоковић се састаје са Дијегом Шварцманом у мечу за четвртфинале Ролан Гароса.

- Новак има тврдог супарника Шварцмана, али показује да игра одлично. Ако је у топ форми, онда може свакога побиједити. Иако га је побиједио у претходних шест дуела, Аргентинац је тврд орах и треба бити опрезан, али Новак је фаворит у том дуелу - нагласио је Пилић.

Он се дотакао и ствари које немају много везе са спортом, прије свега одлком АТП да се Вимблдон не бодује.

- Лоша одлука АТП-а. Политика се умијешала у све, аднминистрација премијера Бориса Џонсона умијешала се у спорт. Какве везе имају Медведев и Рубљев са Украјином. И погледајте апсурда, они су Мееведеву забранили да учествује на Вимблдону, а Ђоковић иако га освоји, губи прво мјесто од човјека који неће играти. Све то и оно претходно са ковидом у Аустралији доста је пореметило свијет тениса, па наравно и Новака. Он жели само да игра, а не да се бави маргиналним стварима - тврди Пилић.  

Дотакао се и шпанског двојца Надал - Алкараз.

- Алкараз је у својој 19. години бољи од Ђоковића у том периоду, и не само од Новака, већ и од Федеррера и Надала, али то не значи ништа. У 23. може бити лошији од све тројице. Мислим да су људи који воде бригу о Ролна Гаросу направили велику грешку стављајући их у једну половину жријеба заједно са Ђоковићем. Надал има 13 трофеја у Паризу, и мора имати респект, то се никада не би догодило на Вимблдону - закључио је Пилић.

Повезане вијести:

Ђоковић са Шварцманом за четвртфинале