latinica  ћирилица
29/05/2022 |  11:09 | Аутор: РТС

УЕФА се огласила поводом инцидената у финалу Лиге шампиона

Након утакмице у финалу Лиге шампиона у којој је у Паризу Реал синоћ побиједио Ливерпул, а поводом инцидената и кашњења меча огласила се УЕФА објаснивши разлоге кашњења уз обавјештење да је о свему покренута истрага.
УЕФА - Фото: ТАНЈУГ
УЕФАФото: ТАНЈУГ

У саопштењу је УЕФА навела да је неколико хиљада навијача Ливерпула прије почетка меча направило редове јер су покушали да уђу са фалсификованим улазницама.

Како се додаје, због тога је почетак каснио, како би се омогућило онима који имају улазнице да уђу на стадион.

- Након тога је ситуација измицала контроли, па је полиција била приморана да употреби бибер-спреј и да их насилно удаљава са стадиона. УЕФА саосјећа са онима које су ови догађаји погодили и покренули смо истрагу са француском полицијом и фудбалским савезом Француске - наводи се у саопштењу.

Почетак финалне утакмице Лиге шампиона између Ливерпула и Реал Мадрида у Паризу помјерен је синоћ за 21.30 из безбједносних разлога, саопштили су организатори.

Како су пренијели поједини медији, велики проблем се појавио са уласком навијача Ливерпула на трибине.

Судећи по снимцима на друштвеним мрежама испред стадиона је у једном тренутку дошло до мањих нереда када је група навијача почела неконтролисано да трчи према улазима на трибине.