latinica  ћирилица
29/05/2022 |  12:10 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Патриотизам ПДП-а најбоље се видио када су Србе испоручивали судовима (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да се патриотизам ПДП-а Бранислава Бореновића и СДС-а видио онда када су испоручивали Србе судовима, а они одлазили вјерујући у правду и обећање те Бореновићеве власти како ће сваку ту породицу помоци са 50.000 КМ.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Нису се чак побунили ни кад су им, а углавном су то били људи из СДС-а, одузимали лична документа, право на рад или право на одбрану. Људи одаслани, правде није било, а ни обећаних 50.000 КМ као подршка њиховим породицама - подсјетила је Цвијановић.

Она је нагласила да и данас, слично као и тада, ови у ПДП-у профитирају на рачун тог истог СДС-а којег уништавају, а овој власти би да дијеле лекције.

- О разлици како су се они понашали и како се понаша на примјер данашњи Центар за истраживање рата и ратних злочина најбоље је питати оне којима је помоћ била или је и данас потребна - истакла је предсједник Републике.

На питање Срне да прокоментарише Бореновићеву изјаву у којој тражи одговор зашто власт Републике Српске није подигла оптужницу против починилаца злочина на Петровачкој цести 1995. године, Цвијановићева је одговорила да треба њега питати да ли је стварно озбиљан или то каже тек да нешто каже.

- Успут нека објасни и има ли нешто што је у вези са ратним злочинима пред овим наметнутим БиХ правосуђем или оним међународним личило на правду или на пут ка помирењу - поручила је Цвијановић.