latinica  ћирилица
29/05/2022 |  13:30 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Унитаризација и бошњачка доминација - циљ политике Турковићеве

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је једино тачно да политика којој припада Бисера Турковић, која је министар за спољне послове СДА јер не представља БиХ, одавно ради на одстрањивању већинске воље Срба, па и Хрвата из институција које би требало да буду заједничке.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Процес унитаризације и бошњачке доминације је њен циљ, а не Устав који је прецизирао шта коме припада - истакла је Цвијановић.

Упитана да прокоментарише изјаву Турковићеве да је "сецесија у БиХ већ почела, и ако /предсједник СНСД-а Милорад/ Додик побиједи активираће планове", Цвијановић је рекла да би њој, наравно, више одговарало да на предстојећим изборима побиједи Мирко Шаровић, Младен Иванић или можда Бранислав Бореновић, ако би се случајно као предсједник партије на примјер усудио ићи у неку појединачну кандидатуру.

- Наравно да би јој одговарало да не побиједи Милорад Додик, али и поред њеног лобирања по свијету и мољакања да му спријече кандидатуру и сличне ствари, кориштења ресурса заједничких институција за блаћење Републике Српске, наше кандидате бирају грађани Републике Српске.

Ми, рецимо, немамо никакве амбиције да у Федрацији БиХ /ФБиХ/ говоримо кога и гдје треба изабрати, али како ствари стоје Турковићева би требала да спасава СДА у односу на њихову опозицију умјесто што покушава да "уредује" изван ФБиХ - нагласила је Цвијановић.