latinica  ћирилица
29/05/2022 |  18:22 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Додијељене награде на бијељинском Сајму цвијећа (ВИДЕО)

Протеклог викедна Трг Краља Петра у Бијељини био је "Цвјетни трг".
Бијељина - сајам цвијећа - Фото: РТРС
Бијељина - сајам цвијећаФото: РТРС

Други Сајам цвијећа и љековитог биља оправдао је организацију ове привредно-туристичке манифестације и показао да Семберија има квалитетну основу за развој цвјећарске производње.

"У башти наде увијек нешто цвјета" слоган је овогодишњег сајма. Идеја за организацијом ове манифестације се показала као пун погодак, кажу учесници.

Природа је понудила изобиље које је и лијепо и здраво и укусно, кажу узгајивачи и прерађивачи ароматичног и љековитог биља – ружа, лаванде, камилице, зачинског биља.

На затаварању сајма, организатори су додијелили и новчане награде за најљепше декорисан штанд, најљепше двориште, балкон и терасу.

Тако Милан Маринковић из Батковића има најљепше двориште и добио је 1.000 КМ, одлучио је стручни жири овогодишњег Сајам цвијећа који је данас затворен у Бијељини.

Друго мјесто и 500 КМ припало је Драгани Митић из Бијељине, а треће и 300 КМ Милошу Марковићу из Хаса.

У категорији најљепши балкон, треће мјесто и 300 КМ припало је Душици Ристић из Бијељине, а друго и награда од 500 КМ Зорици Јовановић из овог града, док прва награда није додијељена.

Прва награда није додијељена ни за најљепшу терасу, док је друга и 500 КМ припала Радмили Јовановић из Бијељине, а трећа Сави Дакић из Глоговца, која је добила и 300 КМ.

Када је ријеч о наградама за најљепше уређен штанд на овогодишњем Сајму цвијећа, прво мјесто и 300 КМ припало је "Хортикултури Новаковић" Трњаци, друго и 200 КМ бијељинском "Комуналцу" и треће, те награда 100 КМ, "Евергрину" из Патковаче.

Савјетник градоначелника Радиша Петровић изразио је задовољство јер је Сајам цвијећа протекао одлично, а посјетиоци су на располагању имали широк асортиман производа које је понудило 20 излагача.

Он је захвалио организаторима, те напоменуо да ће Градска управа наставити са подршком овој сајамској манифестацији, као и да ће она бити унапријеђена и постати традиционална.

Радојка Новаковић, која је добила награду за најљепше уређен штанд, каже да се њена породица 22 године бави узгојем цвијећа.