latinica  ћирилица
29/05/2022 |  19:22 ⇒ 19:25 | Аутор: СРНА

Албанци запалили српску заставу

Група млађих Албанаца украла је данас и запалила заставу Србије са споменика палим борцима у српском селу Прилужје, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, уз оцјену да албанска страна оваквим недјелима на рачун Срба руши све мостове помирења.
Канцеларија за Косово и Метохију - Фото: Facebook
Канцеларија за Косово и МетохијуФото: Facebook

Они су искористили ситуацију када у селу није било струје услед јаког невремена и око 16.00 часова покидали ланац испред споменика, украли српску тробојку коју су потом запалили у улици која води ка албанском делу села.

Овај ванадалски чин примијетили су мјештани који су чули како певају албанске пјесме. Случај је пријављен полицији која је извршила увиђај.

- Ријеч је о још једном притиску и провокацији на рачун Срба у овој већински српској средини која има за циљ да их онеспокоји и протјера са кућног прага - наводи се у саопштењу.

Канцеларија за Косво и Метохију најоштрије је осудила овај вандалски чин албанских изгредника који показује да у албанском друштву нема ни трунке поштовања за вредности српског народа.

Док се Срби и званични Београд труде да омогуће миран суживот српског и албанског народа у покрајини, наводе из Канцеларије, "албански представници оваквим неделима руше све мостове помирења".

- Такви чинови инспирисани су антисрпском реториком Приштине и Аљбина Куртија који жели да на Косову и Метохији нема више Срба - наводе из Канцеларије.