latinica  ћирилица
01/06/2022 |  18:27 ⇒ 19:31 | Аутор: РТРС

Мазалица: Зашто је Бореновић подржао резолуцију која није у складу са Дејтоном? (ВИДЕО)

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица рекао је данас да је чудно што лидер ПДП-а Бранислав Бореновић, присуствујући Конгресу Европске народне странке у Ротердаму, није утицао да се задржи принцип конститутивности, нити је позвао на званичне документе ЕУ који афирмишу конститутивност и представљање народа.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

Мазалица је рекао да је резолуција о БиХ, у којој није наведен термин легитимно политичко представљање, а коју је јуче усвојила Европска народна странка, неповољна по основу Дејтонског споразума, односно по принцип конститутивности народа.

Он је упитао Бореновића како није имао ништа против оваквог документа, односно зашто није указао да то није у складу са Дејтонским споразумом.

- Чудно је да Бореновић на Конгресу у Ротердаму није позвао на званичне документе ЕУ који афирмишу конститутивност и представљање народа - истакао је Мазалица.

Он је истакао да је очигледно да ПДП не жели да се замјери СДА.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић са делегацијом ове странке учествовао је у раду Конгреса Европске народне странке у Ротердаму.

Европска народна странка усвојила је јуче коначну верзију резолуције о БиХ у којој није наведен термин легитимно политичко представљање.

Резолуција ће бити упућена Европском парламенту на разматрање.