latinica  ћирилица
01/06/2022 |  19:12 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Опозиција је увијек тамо гдје се говори лоше о Српској (ВИДЕО)

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић рекао је данас да када год се о Републици Српској говори нешто лоше, као о најцрњем и најгорем мјесту на свијету, само треба погледати гдје је опозиција, јер је, како је рекао, сигурно ту, заједно са СДА и баца дрвље и камење на српски народ и Републику Српску.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Поново са разних адреса долазе потпуно неосновани коментари и напади на Републику Српску, поново нас називају сецесионистима и нас криве за стање у БиХ, иако знамо да Република Српска има формирану Владу и потпуно функционалну власт и да брине о својим грађанима, док у ФБиХ немају формирану власт и апсолутно ништа не функционише и не могу ни око чега да се договоре - истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да је узрок проблема у ФБиХ, те да је кључни кривац бошњачка страна која жели БиХ само за себе, земљу у којој Срби и Хрвати неће имати никаква права и у којој Република Српска неће постојати.

- Ипак нас је изненадило то што видимо да су људи из опозиције из Републике Српске учествовали у раду тијела која су донијела такве документе - рекао је Ковачевић коментаришући присуство лидера ПДП-а Бранислава Бореновића Конгресу Европске народне странке у Ротердаму.

Подсјећамо, Европска народна странка усвојила је јуче коначну верзију резолуције о БиХ у којој није наведен термин легитимно политичко представљање.

Резолуција ће бити упућена Европском парламенту на разматрање.