latinica  ћирилица
02/06/2022 |  12:19 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

Влада Српске од 2018. године уложила близу 30 милиона КМ у општину Невесиње (ФОТО/ВИДЕО)

Влада Републике Српске је од 2018. године до данас је у општину Невесиње уложила близу 30 милиона КМ и то се види, изјавио је данас премијер Радован Вишковић.
Обиљежавање Спасовдана у Невесињу - Фото: РТРС
Обиљежавање Спасовдана у НевесињуФото: РТРС

Вишковић је најавио да ће данашње отварање фабрике воде ријешити водоснабдијевање овог подручја и да ће Невесиње, можда међу ријетким локалним заједницама имати двоструке напајање.

- Само у тај пројекат је уложено више од три милиона. Најважније је да су Влада и Република Српска препознали Невесиње као стратешко мјесто које се мора помоћи како би опстало и развијало се - рекао је Вишковић.

Вишковић је додао да је потребна економија да би тако било и поменуо кључни пројекат који је дочекао финале - Хидроелектрана на Дабру која ће омогућити значајна финансијска средства и локалној заједници, поред низа радних мјеста и свих бенефита које ће добити Херцеговина и Република Српска.

- Ту су и двије вјетроелектране и соларна електрана, што су све енергетски пројекти који ће од Невесиња у наредним годинама направити још пожељнију дестинацију за живот, а локалној заједници омогућити веће приходе, па ће моћи значајно више да се развијају у сваком погледу - поручио је Вишковић.

Вишковић је на отварању Дома кулутре "Небојша Глоговац" рекао да је то "храм културе нашег Неше који је својим културним дјеловањем и радом задужио Невесиње и пронио славу овог града".

- Невесиње му се данас одужило - истакао је Вишковић.

Премијер Српске је додао да је посебно поносан што је ту и Спомен-соба неимарима Републике Српске који су је створили.

- Поносан сам што ћу посјетити новоизграђени вртић гдје је близу 100 дјеце, а то је знак да Невесиње има будућност.

Вишковић је поручио да ће гдје год буде имао прилику говорити о помоћи Србије Републици Српској.

- Увијек ћу захваљивати за све оно што чини према локалним заједницама у Српској, јер скоро да нема ниједне гдје није учествовала у изградњи одређених инфраструктурних пројеката. Моћна, јака Србија је гарант опстанка Републике Српске, истакао је Вишковић и позвао да се забораве мрачне идеје и намјере оних који нас не воле - нагласио је Вишковић.