latinica  ћирилица
03/06/2022 |  08:08 ⇒ 09:10 | Аутор: РТРС

Тривић: Вјерујем да ћемо ускоро имати податке о особама који су пријетили бомбама (ВИДЕО)

Надлежне институције истражују ко је послао поруку да су у бројним школама Републике Српске подметнуте експлозивне направе. Предмети су у тужилаштву и вјерујем да ћемо ускоро имати податке о онима који су изазвали ове догађаје, изјавила је министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.
ОШ Георгиј Стојков Раковски - Фото: РТРС
ОШ Георгиј Стојков РаковскиФото: РТРС

Тривићева је гостујући у нашем Јутарњем програму осудила овакав акт, нагласивши да нико не би смио да се игра са животима дјеце и болесника, јер се оваквим дојавама, како каже, изазива паника и страх међу људима.

- Морам да похвалим ефикасност полиције која је на вријеме реаговала. Након пар сати у већини школа ђаци су већ били у школским клупама. Ми сарађујемо са полицијом и даћемо све податке које имамо - рекла је Тривићева.

Она је додала да су овакве дојаве постале тренд у региону и да су мејлови посати у институције у којима је велика концентрација људи.

- Срећом, дојаве о постављеним бомбама су биле лажне. Предмети су у тужилаштву и надамо се да ћемо ускоро знати ко су људи који су својим чином унијели панику у школске установе - истакла је Тривићева.